På Vita Knutar sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta.

Fri frakt vid köp över 700 kronor!   

Hibiskus Surskölj

Skriv utE-post
Ekologisk 40gr
Pris 50,00 kr
Rabatt
Paketinslagning
Beskrivning

Torkad Ekologisk hibiskus Hibiscus sabdariffa

Efter hårtvätt med handgjord ekotvål är det bra att avsluta med en surskölj för att bidra till glans i håret. En infusion av hibiskusblad har ett lågt pH-värde och fungerar utmärkt som en väldoftande surskölj efter hårtvätt. Eller häll upp i sprayflaska och spraya i handdukstorkat hår efter tvätt som ett spraybalsam.

Med en surskölj känns håret renare för många. En surskölj får nämligen en del produktrester att lossna från håret. Framför allt om man bor i ett område med hårt, kalkrikt vatten eller har långt eller slitet hår.

Äppelcidervinäger, pressad citron, svart te, kombucha eller te av hibiskus är exempel på surskölj. Äppelcidervinäger är den vanligaste men många gillar inte doften. Därför har vi tagit fram Surskölj: Ekologisk hibiskus!

40 g, ca 1 dl, räcker till upp till 20 sursköljningar

Användning:

Ta 1 tesked Ekologisk hibiskus i 1 deciliter hett vatten, låt dra och sila av - du har då blandat din egen surskölj. Efter hårtvätt med ekotvål häller du infusionen över hårbotten och låter den rinna nerför håret, låter den verka någon minut och sköljer sedan ur med kallt vatten. Har du långt hår kan du med fördel låta längderna ligga i en bunke med sursköljen innan det hälls över håret. 

Avsluta gärna med en kallskölj. För att inte bli allt för kall kan du böja ner huvudet och vända upp och ner på håret så du inte får kallt vatten på dig. Vissa tycker inte att de behöver skölja ur en surskölj, prova vad som passar dig. 

Ekologisk hibiskus är röd till färgen och bör därför inte användas till mycket blont hår. Se även upp med fläckar på ljusa textilier.

Du kan även använda bladen till te och för fin färg och syrlighet till iste och drinkar.

Skötselråd:

Infusionen bör användas omgående eller kan sparas i kylskåp ett par dagar om du varit noga med hygienen och renlighet.

Hibiskusen är röd och bör undvikas i mycket blont hår, se även upp med fläckar på ljusa textilier.

Fakta om surskölj

Om du behöver surskölja håret efter tvåltvätt beror främst på om du har hårt vatten där du bor och på hur slitet håret är av sol, föning, färgning, permanentning, ovarsam borstning och liknande.

Bläddra bland produktbilderna och kolla in skissen om surskölj, allt handlar om kemi. Det är lättare att förstå meningen med surskölj när du förstår jonernas förmåga att binda till varandra. Hårets negativa laddning som drar till sig kranvattnets (särskilt hårt vatten) positiva joner. Tvålens negativa laddning som vill binda till de positiva jonerna och hur det sura ser till att de positiva jonerna sköljs bort tillsammans med tvålen.

Läs gärna mer om kemin bakom surskölj på Bloggen Nyponros 

Vita knutar

Örntorp 315
395 98 Läckeby

Systrarna Danielsson
Org. nr. 559012-7907