På Vita Knutar sparas viss data i cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att använda sidan godkänner du detta.

Fri frakt vid köp över 500 kronor!   

Portugal Valley Ofiltrerad ekologisk olivolja

Skriv utE-post
Ofiltrerad olivolja ekologisk 500ml
Pris 170,00 kr
Rabatt
Paketinslagning
Beskrivning

Fräsch och somrig ekologisk olivolja idealisk till all slags matlagning, dressingar, sallader, pasta, kött, marinader och bröd. Oljan är också utmärkt till bakning och att steka i.
Färgen skiftar från grön till gul. Den har en mycket fruktig och blommig doft med rika gröna toner och en smak av mandel och nyslaget gräs. Oljan framställs av noggrant utvalda oliver som kommer från certifierade ekologiska odlare i norra Portugal.

Olivoljan härstammar från det gamla portugisiska bondesamhället i Dourodistriktet där det finns olivlundar med flera hundra år gamla träd. I detta område har man aldrig använt sig av kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel. Rotsystemet är väl förankrat och når ner till berggrunden där de själva förser sig av grundvattnet.

Framställningen av oljan görs på ett genuint och skonsamt sätt för miljön, alla oliver handplockas och kallpressas därefter inom ett par timmar enligt traditionella metoder.

Varje flaska innehåller 500 ml.

Ingredienser

Olivolja

Tillverkare

Portugal Valley

Tillverkningsland

Portugal

Märkt med EU-lövet

 

 

 

 

Vita knutar

Örntorp 315
395 98 Läckeby

Kontakt


info@vitaknutar.se

Systrarna Danielsson
Org. nr. 559012-7907