Vi är två systrar som säljer ekologisk hud-, kropps- och hårvård, ekologiska städprodukter, husgeråd, badrumsartiklar, inredning, ekologiska teer, choklad m.m. som till stor del är svensktillverkat, ekologiskt och Fairtrade-märkt.

Våra leverantörer är bland andra Malin i Ratan, Rosenserien, Grön Lycka, Gevinnans rum. Care of Gerd, Kalioflower, Grunne, Gustavsbergs porslinsfabrik, Rotor design, Iris Hantverk, Växbo lin, Jonas, Bengt & Lotta, Liljeholmens, Ihr, Malmö chokladfabrik, Scandchoko, Sackeus m.fl.

För aktuella öppettider se rutan till höger på sidan, men vi har alltid stängt på röda dagar.

Vår historia har två olika början, eftersom vi är två som driver Vita Knutar är väl det rätt logiskt. Kristina, eller Ina som hon oftast kallas, har hoppat runt i livet på en hel del olika arbeten utan att riktigt hitta hem, litteraturvetenskapsstudier i Lund ledde inte till en yrkeskarriär som bibliotekarie som tanken först var, via butiksjobb, städjobb, mer studier, sex år i Åby församling som barnledare hamnade hon så småningom på Cervera i Kalmar. Allt eftersom började tankar på att driva eget företag att växa sig allt starkare men det blev aldrig mer än tankar. Parallellt med Vita Knutar arbetar Ina återigen i Svenska kyrkan.

Helena däremot visste hela tiden att familjegården och arbetet som djurägare och lantbrukare var det hon ville och så blev det också, Helena har arbetat på och så småningom själv drivit familjens gård under många år. Även Helena har anställning inom Svenska kyrkan vid sidan av sina företag.

Vintern 2014-15 hände det som kom att bli den tändande gnistan, Helena bröt foten och blev tvungen att ta det väldigt lugnt i flera månader. Hon fick med andra ord mycket tid över till att fundera över gården och framtiden, hur skulle hon kunna utveckla verksamheten? En tanke föddes, hon skickade ett sms till sin syster och tanken blev till dröm som blev till verklighet. Helena hade en lokal och en tanke om en webshop och Ina hade ett kunnande och en affärsidé, tillsammans blev det Vita Knutar!

Vår gemensamma grund har vi främst fått från vår mamma Lisbeth. Hon gick hastigt bort i januari 2008 och fastän saknaden alltid finns med oss så är det med stor tacksamhet vi tänker på henne, hon var före sin tid med tankar på miljö och hälsa som inte alls stod så högt i kurs i debatten på 70-talet när vi växte upp, som det gör i dag. Det vi lärde oss av henne har idag blivit grunden i vårt gemensamma företag, tillsammans med det vi lärt oss under livet - Helena som ekologisk bonde och Ina som hoppat runt men alltid haft ett stort intresse för hantverk och miljö- har det blivit till den unika idé som driver Vita Knutar.